Gør din wordpress side søgemaskine venlig

Der er stor forskel på hvordan din hjemmeside læses af søgemaskinerne, og det er vigtigt at gøre det let for google og de andre søgemaskiner at forstå din hjemmeside, idet der så også er større chance for at du vises korrekt i søgeresultaterne.

Her vil jeg komme med et par råd til hvordan du kan gøre din wordpress side mere søgemaskine venlig.

Rækkefølgen er vilkårlig.

1. Start med at ændre dine permanente links, under fanen instillinger:

Du kan gøre som vist på billedet eller bare "nøjes med" /%postname% hvis det passer dig bedre, men tag beslutning fra starten, hvordan dine links skal se ud, når du bruger, /%postname% viser det en mere sigende URL i stedet for www.mitwebsite.dk/?p-3534.

2. Nu vi er ved det med URL, har vi danskere jo det problem at ÆØÅ findes i vores alfabet 🙂

Når du har en side hvor ÆØÅ indgår i din URL vil der komme en del tegn i stedet for bogstaver, men det kan du løse meget let ved at installere plugin'et transliterado.

Det ændre simplethen ÆØÅ til ae oe og aa, og det får jo straks din URL til at se mere sigende ud.

Når du har installeret plugin'et, kommer der en fane under instillinger, som hedder transliterado du klikker på og indstiller det der.

3. Loadtiden på dit website er vigtig.

Ikke kun for søgemaskinerne, også for dine besøgende. Det er afgørende, når du besøger en hjemmeside, at hver side ikke tager 10 sek. at loade. Sørg for at din side som tommelfinger regel loader på under 3-5 sekunder, og gerne under, du gider jo heller ikke selv sidde og vente når du sufer på nettet vel?

Du kan med fordel installere et cache plugin, det vil jeg ikke komme nærmere ind på her, men istedet henvise dig til plugin siden:

https://wordpress.org/extend/plugins/w3-total-cache/

4. Installer et seo plugin, og få styr på meta titler, som vises i googles søge resultater, meta beskrivelser, som er beskrivelsen af en given side i søgeresultaterne, og lidt til.

Der findes faktisk en hel del af disse, her vil jeg nævne 3 af de mest kendte som fungere rigtig godt. Alle er gratis at bruge.

https://wordpress.org/extend/plugins/headspace2/

https://wordpress.org/extend/plugins/wordpress-seo/

https://wordpress.org/extend/plugins/all-in-one-seo-pack/

Jeg vil for en god ordens skyld sige at jeg bruger det som hedder wordpress seo.

5. Tilmeld din side til googles webmaster værktøjer.

Her kan du få meget værdifuld viden om dit website som du kan have overset, det kan være et dublicate content problemer, det kan være en side du er kommet til at slette, og mange andre "små fejl", indexerings problemer og meget mere.

Tilmeld dit website til googles webmaster værktøjer her, det er gratis!

Det var faktisk hvad jeg lige kunne komme på, har du andre gode forslag er de meget velkommen i kommentar feltet 🙂

14 Kommentarer
 1. januar 3, 2012 at 17:27
  Svar

  Hej Morten, Tusind tak for tippet omkring det med æ,ø og å i URL'en. Jeg har lige købet et domænenavn med et ø, jeg går ikke ud fra at det plugin vil ændre navnet i selve domænenavnet? Jeg fandt et super smart plugin til at fjerne "category" fra dine links i WP hvis man ikke vil have dem med i URL'en. Det hedder WP NO CATEGORY BASE og det bruger jeg på alle mine hjemmesider. Nu så jeg lige du nævnte et par SEO plugins. Jeg bruger selv All in One SEO, men tror jeg vil kaste mig ud i Yoast herfra https://yoast.com/wordpress/seo/ - har du erfaringer med dette plugin?

  • januar 3, 2012 at 20:20
   Svar

   Hej Nick, Nej man kan ikke ændre noget i domænet, kun de URL's som ligger på domænet. Ja jeg bruger altid wordpress seo by yoast, og det kan også fjerne "category" fra dine urls. Dbh Morten.

 2. februar 13, 2012 at 19:45
  Svar

  Det der med æøå, det gør min wp installation automatisk. Vis jeg f.eks laver et indlæg/side/produkt og jeg i overskriften for det har æøå, og jeg så sætter overskriften som url´en efter / så retter den det automatisk.

  • februar 16, 2012 at 12:41
   Svar

   Hej Daniel, det er rigtigt, men da indlægget blev skrevet gjorde wordpress ikke automatisk. Men det kunne være jeg skulle lave et nyt indlæg på et tidspunkt.

 3. januar 7, 2014 at 14:26
  Svar

  Hvad nu hvis man gerne vil beholde øæå ? Kan pluginet transliterado gøre det omvendt, altså fra ae oe til at være æ og ø ? Det er vel vigtigt at man kan have æø og å i sine sider i forhold til SEO? Vh. Leffe

  • Morten
   januar 8, 2014 at 18:43
   Svar

   Hej Leffe, Google kan godt finde ud af at ae er ø osv. Nej plugin'et kan ikke gøre det omvendt. Ydermere gør WordPress det automatisk nu. Så man behøver ikke at installere transliterado. Dbh Morten.

 4. juli 27, 2014 at 18:22
  Svar

  Hej Morten. Jeg kan se at denne tråd har nogle år på banen, men den kom frem da jeg søgte efter hvordan jeg kunne få æøå i url med WP. Jeg kan se at transliterado er 2 år gammel og ikke længere bliver opdateret, samt at slugger linket ikke længere virker i din artikel. Er der i mellemtiden kommer andre gode plugins som kan erstatte de to gamle eller måske en hel anden metode at gribe dette an? Hav en god aften. Mvh. Alexander transliterado.

  • Morten
   juli 28, 2014 at 09:17
   Svar

   Hej Alexander, Ja nu gør wordpress det automatisk, når man skriver æ bliver det automatisk til ae i url, etc. Så det er ikke nødvendigt længere. :-)

 5. oktober 15, 2014 at 08:33
  Svar

  Hej Morten Har du nogen gode råd til, hvordan man kan få lov til at beholde æøå i sin URL? Jeg vil gerne undgå, at den omskriver f.eks. "æ" til "ae", men beholder "æ" i den permanente URL for WP sider. Mvh Rasmus

  • Morten
   oktober 15, 2014 at 09:40
   Svar

   Hej Rasmus, Nej desværre ikke. Min anbefaling er at man ikke bruger specielle tegn i url, det kan give problemer/udfordringer hist og her.

 6. oktober 31, 2014 at 11:51
  Svar

  Hej Morten, måske du kan hjælpe mig, jeg har fuldt dine råd generelt og har et lidt andet problem, som sikkert er supernemt at løse, bare ikke for mig: Hvordan får jeg rettet det automatiske link, som facebook sætter ind, når jeg eller andre taster min hjemmesideadresse (www.trivselifamilien.dk) ind i en opdatering på FB?

  • Morten
   oktober 31, 2014 at 14:02
   Svar

   Hej Linda, Hvis du sætter et specifikt link ind på facebook, så linger facebook også til den side. Så hvis du skal linke til en underside, skal du tage den url, og ikke forsiden. :-)

 7. Marian Ravn
  februar 1, 2015 at 11:07
  Svar

  Hej Morten Håber du kan hjælpe mig, på min hjemmeside ravnskager har jeg et ikon med F for facebook , har prøvet med ét URL.adresse den kommer kun til login Hvad mangler jeg for den går direkte på facebook ravnskager Hilsen Marian

  • Morten
   februar 3, 2015 at 12:56
   Svar

   Hej Marian, Der er du nød til at kontakte mig og få en pris på at få hjælp til det.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.