WordPress på dansk

Mange tror fejlagtigt at nogle ting ikke kan oversættes til dansk i en WordPress installation.

Lad os lige slå det fast med 7 tommer søm; alt i WordPress kan oversættes til dansk, her er et par eksemlper:

Dit WordPress tema
Jeg har tidligere skrevet hvor tilfreds jeg har være med plugin'et codestyling localization, hvor du oversætter direkte i wordpress admin, hvis ellers temaet er forberedt til det.

Hvis ikke du kan finde oversættelsen af dit tema der, må det gøres direkte i dit tema's kode. Det gør du ved at gå ind i de forskellige tema filer, og finder den eksakte streng og oversætter den til dansk. Vær forsigtig hvis ikke du har megen kodeerfaring, og husk en backup af den fil du retter i, så du kan genetablere hvis noget skulle gå galt.

WordPress Plugins
Alle plugins kan også oversættes til dansk. Her er det heller ikke alle som er forberedt til oversættelse, så hvis du ikke kan finde oversættelsen til plugin'et, via codestyling localization plugin'et, ja så må du igang med at finde tekst strengene i plugin'et.

Her får du lige et lille søgetip.

Du er nød til at tage filerne en ad gangen. Hvis du søger et bestemt ord eller sætning, kan du bruge søgefunktionen, ved at holde "cmd" + t på mac, eller ctrl + t i windows, så kommer der et søgefelt hvor du så kan søge efter et specifikt ord.

Herunder har jeg lavet en kort video, som viser dig i grove træk hvordan du gør:

12 Kommentarer
 1. kenneth
  september 9, 2011 at 12:33
  Svar

  Hejsa hvad gør man efter man har oversat et thema og vil have den oversættelse på sit thema. mvh kenneth

  • september 9, 2011 at 13:48
   Svar

   Hej Kenneth, Det kommer an på om du har en .po fil eller du har temafilerne oversat direkte? I begge tilfælde skal de uploades til serveren, i de rigtige mapper. Det er lidt svært at sige nøjagtigt hvordan uden at have set det. Dbh Morten.

   • kenneth
    september 9, 2011 at 14:06
    Svar

    Hejsa morten,nu kan jeg se du er vist skawbo :) jeg har oversat et thema med den plugin i havde skrevet om https://www.w-academy.dk/wordpress-pa-dansk/ . mvh kenneth

 2. september 9, 2011 at 17:20
  Svar

  Hej Kenneth, Når du oversætter med plugin'et har du en knap der hedder generer mo-fil, det er vigtigt du trykker på den når du har oversat noget. Hvis du bruger nogen form for cache, sørg for tømme den. Og mit sidste bud unden at have set det er at der kan være små bugs i tema filerne, og dem må du rette ved at finde tekst strengene. Dbh Morten.

 3. Nicolai
  september 18, 2011 at 18:41
  Svar

  Jeg syntes ikk helt det virker på mit tema. Har jeg mon misforstået noget?

  • september 18, 2011 at 19:31
   Svar

   Hej Nicolai, Hvis dit tema ikke er forberedt til det, kan du ikke gøre det på denne måde, så må du gøre det manuelt ved at redigere i temafilerne. Dbh Morten.

 4. februar 27, 2012 at 13:30
  Svar

  Når jeg prøver at oversætte med google får jeg denne besked: Suspected Terms of Service Abuse. Please see https://code.google.com/apis/errors Mit Engelsk er ikke super godt og jeg kan ikke få lov til at oversætte Google hjemmesiden med Google oversæt :-) Har dog forstået at det er en tilføjelse af API de ikke bruger mere, men der er vist en løsning, vil een fortælle mig på Dansk, hvad løsningen er?

  • februar 27, 2012 at 17:53
   Svar

   Hej Poul, Ja der er lidt problemer med plugin'et i øjeblikket jeg håber det bliver løst i en kommende opdatering. Dbh Morten.

   • februar 27, 2012 at 19:52
    Svar

    Tak Morten, godt at konstatere jeg ikke var helt hen i vejret :-)

 5. juni 21, 2013 at 16:48
  Svar

  Fedt! lige hvad jeg ledte efter ;-) og virker lige efter din beskrivelse...

 6. januar 27, 2014 at 22:24
  Svar

  Til dem der ikke kender Genesis Frameworket ville jeg lige nævne det her. Genesis temaerne er rigtig gode og så er de nemlig oversat til Dansk. Jeg ved godt det ikke er alle der har tænkt sig at betale for et WordPress teama, men Genesis er klart penge værd. Bare en lille anbefaling til alle WordPress brugere herfra :-)

  • Morten
   januar 28, 2014 at 08:48
   Svar

   Jeg tror ikke det handler om prisen på temaet, nærmere om designet passer. Genesis er et godt framework, men du skal så til at designe, og kode hvis du vil have det til at se ud som du vil. Hvor imod hvis du findet et design der passer som er kodet, skal du bare oversætte det, i mange tilfælde vil man vælge dene skabelon hvor designet passer, hvis ikke man starter helt fra bunden, så kan man fint bruge genesis også. Dbh Morten.

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.