WordPress Backup – Videoguide

Det her indlæg skal handle lidt om hvor let det er at tage backup af dit wordpress website.

Der findes adskellige plugins både betalte og gratis løsninger.

Det du skal være opmærksom på når du vælger et plugin er at det ikke kun tager backup af databasen, det skal tage backup af hele dit website.

Plugin'et jeg viser i videoen hedder updraft, og jeg synes det er utrolig brugervenligt. Du kan finde flere oplysninger på plugin siden:
https://wordpress.org/extend/plugins/updraft/

Se den her korte video der viser hvor legende let automatisk wordpress backup er.

Backup i skyen

Der findes flere gode grunde til at du bør have din wordpress backup i "skyen" og ikke på din egen "normale" server.

Lad os bare tage et eksempel, worst case scenario:

Dit webhotel går ned pga. af brand eller oversvømmelse og du har ikke adgang til din server i 1,2,3 eller 4 dage imens de reetablere det hele.

Det kan koste kunder, placeringer i søgemaskinerne, og hvis du har annoncer kørende som du ikke kan stoppe som f.eks banner eller lign. kører de videre og bare koster dig minut for minut.

Nu kommer vi så til redningen 🙂

Du tager din backup fra "skyen" og uploader den til en ny server, og ændre dns for domæne navnet, og du er online inden for en times tid igen, og kun ganske få vil opdage at du har været væk.

Herunder får du links til flere gode automatiske backup services hvis updraft af en eller anden grund ikke virker hos dig:

https://wordpress.org/extend/plugins/backwpup/

Ovenstående (backwpup) er helt klart det mest avancerede og et rigtig godt valg hvis du er lidt teknisk anlagt.

https://wordpress.org/extend/plugins/automatic-wordpress-backup/

https://wordpress.org/extend/plugins/wordpress-backup-to-dropbox/

Det var de gratis løsninger, men automattic firmaet som egentlig står bag wordpress har også lavet en løsning som du har kaldt vaultpress, læs mere om det på deres hjemmeside.

En "backup i skyen" koster så lidt at det er helt tåbeligt ikke at have den, hvis uheldet skulle være ude.

Nu er der kun tilbage at sige, hvad venter du på?

 

22 Kommentarer
 1. Backupblog
  juli 10, 2011 at 18:22
  Svar

  Bruger også selv Updraft til at tage backup af min blog, og det virker bare fantastisk. Jeg har opsat det til automatisk at overføre en backup af hele min blog til en ekstern server, sådan at jeg hele tiden kan "spole" tiden tilbage og genskabe den backup jeg ønsker. Hilsen BackupBlog.dk

 2. juli 10, 2011 at 19:27
  Svar

  Ja netop, og hvis ens egen server skulle gå ned er det dejligt at kunne hente sine data, og hurtigt få tingene op at stå igen.

 3. juli 15, 2011 at 08:12
  Svar

  God ide med video, men jeg synes ikke lige jeg kan finde den?

  • juli 15, 2011 at 11:33
   Svar

   Hej Søren, Tak for din kommentar, den var smuttet da jeg har været ved at rette lidt i indlægget, den skulle være der igen. :-) Dbh Morten.

 4. TerkeLit
  september 14, 2011 at 17:19
  Svar

  Fantastisk video :-) Det skal jeg da lige kigge nærmere på straks :-) Tak for tippet

 5. anders
  oktober 10, 2011 at 10:10
  Svar

  Hej Morten Det ser da fantastisk let ud. Jeg bruger nu WP-DBManager og WordPress Backup (by BTE). Kan jeg bare slette de to plugin's og starte op med den du viser her? De 2 plugin har jo lavet noget wpbackp filer/mapper og lagt ind i FTP, jeg er ikke saa tekninsk som du kan læse dig frem til ;-). Jeg mener at ved de to plugins jeg bruger skulle jeg lave nogen index.php og uploade. Saa jeg mener bare om jeg skal slette noget for at bruge den der Updraft saa de ikke krydser hinnanden.. Hvis jeg sætter Updraft til at sende mig en email, for jeg saa en email med backuip filerne i? Takker mvh anders

  • oktober 10, 2011 at 12:28
   Svar

   Hej Anders, Det er selvfølgelig ikke nødvendigt at have mere end et backup plugin. Umiddebart skulle der ikke være probler med de krydser hindanden. Du bør ikke modtage en fuld backup pr. mail da den jo fylder en hel del, send den til dropbox eller amazons s3, ved at bruge et af de nævnte plugins. Dbh Morten.

 6. oktober 11, 2011 at 20:54
  Svar

  Updraft plugin'et virker ikke når safemode er "on"... hvilket det desværre er hos bl.a. Unoeuro.

  • oktober 12, 2011 at 07:01
   Svar

   Hej Tommy, Ja det er lidt ærgelidt. Se evt. mit indlæg omkring wordpress hosting: https://www.w-academy.dk/wordpress-hosting/ Dbh Morten.

 7. maj 25, 2012 at 08:16
  Svar

  Hej Morten, håber du kan hjælpe mig, jeg har lige lavet en blog i wordpress, men jeg har ikke den menu i venstre side som hedder plug-in, og skal nemlig bruge den hvis jeg skal have et plug in back up. På forhånd mange tak!

  • maj 26, 2012 at 10:45
   Svar

   Hej, Brug det danske support forum, hvis du ønsker gratis support: https://wp-danmark.dk/forum/ Eller smid mig en mail, hvis jeg skal kigge på det. Dbh Morten.

 8. Kristian
  september 22, 2012 at 19:55
  Svar

  Nu har jeg ikke oprettet et sted at uploade filen til i skyen, så hvor meget fylder backup-filen, hvis man bare skal have den sendt på en mail?

  • september 23, 2012 at 07:55
   Svar

   Hej Kristian, Hvis du bruger den der hedder backwpup så kan du se det under fanen jobs, der står hvor meget det fylder. Men umiddelbart er email ikke løsningen, filen/filerne vil ofte være for store. Dbh Morten.

 9. Tine
  november 11, 2012 at 13:03
  Svar

  Da jeg installerede UpdraftPlus stod følgende besked: "Your PHP max_execution_time is less than 300 seconds. This probably means you're running in safe_mode. Either disable safe_mode or modify your php.ini to set max_execution_time to a higher number. If you do not, there is a chance Updraft will be unable to complete a backup. Present limit is: 0 seconds." Jeg forstår intet af det.. hjælp??

  • november 11, 2012 at 16:27
   Svar

   Hej Tine, Jeg yder ikke support her i kommentarene, men det tyder på at du skal have "Your PHP max_execution_time" sat op på dit webhotel, eller så er det safe mode som er problemet, som også skal ændres på dit webhotel. Hvis du ønsker jeg skal løse det kan du kontakte mig pr. mail. Dbh Morten

 10. Thomas
  august 10, 2013 at 17:35
  Svar

  Rigtig god video Morten.

 11. Anders
  maj 6, 2014 at 17:05
  Svar

  God video, jeg har fulgt videoen og fået lavet en backup af min hjemmeside, hvor kopien ligger på dropbox. Har du et godt sted hvor der er vist hvordan jeg gendanner hjemmesiden fra kopien i dropbox? Mvh Anders

  • Morten
   maj 6, 2014 at 19:09
   Svar

   Hej Anders, Der skal du downloade filerne og overskrive dem der ligger på serveren. Samtidig med du uploader database kopien via f.eks phpmyadmin.

 12. Poul
  januar 19, 2015 at 10:35
  Svar

  Hej Morten, Super fin guide du har lavet! Jeg har selv ledt rundt på nettet efter en måde at tage backup af min wordpress hjemmeside - helst til en ekstern leverandør så jeg ikke risikere en masse nedetid lige pludselig. Når jeg går ind for at installere updraft kommer der en sikkerheds advarsel om at pluginet ikke har været opdateret i over 2 år - Er det stadig funktionsdygtigt? og er det stadig sikkert at bruge? Jeg skal også lige spørge om du, eller andre her i tråden, ved om det er kompatibelt med min backup løsning hos www.Mybackup.today - Jeg har nemlig sFTP adgang til min online harddisk, men ved ikke om den er kompatibel med updraft? Mvh Poul

 13. Poul
  januar 19, 2015 at 11:38
  Svar

  Hej igen, Nu fik jeg rigtig googlet rundt og fandt frem til en opdateret version af Updraft, Så til alle der, som jeg, blev lidt nervøs over updraft ikke var blevet opdateret i to år, så er her et link til den opdaterede version: https://wordpress.org/plugins/updraftplus/ Det ser ud til at virke med min backup løsning, nu bliver det bare spændende at se første backup gå igennem i nat :-) Mvh Poul

 14. juni 13, 2018 at 14:55
  Svar

  Tak for anbefalingen af pluginnet - jeg kan berette om, at det stadig virker her i 2018! :)

Skriv en kommentar

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.